blogi

Matkavinkkejä ihmissuhteisiin

Omien tunteiden tiedostaminen, salliminen ja nimeäminen auttaa kohtaamaan myös toisen tunteet myötätunnolla, tästä on ollut kyse omalla matkallani minusta minuun- omaan itseeni.
Ihmissuhteita on monenlaisia, meitä ihmissuhteissa olevia on erilaisia. Joidenkin kohdalla sitä solahtaa vain joukkoon, kun taas toisten kohdalla se on jatkuvaa sopeutumista tuskallisen ahdistuksen kasvaessa kehossa ja mielessä. Ymmärrys miksi itselle on annettu enempi haastetta, vaati pohdintaa ja sisäisen tutkimusmatkan syvälle itseen. Kyse ei nimittäin ole tästä, että juuri SINÄ olisit ansainnut sellaista, olisit yksin tai sinussa olisi jotain vikaa. Minäpä kerron muutaman oman oivalluksen, ehkä SINÄ saat niistä itsellesi omia oivalluksia ja jopa vastauksia.

Years I tried to impersonate others, now I try to impress myself.

* Ihan ensimmäiseksi, sinun on ymmärrettävä miten häpeä toimii ihmissuhteissa. Sinun häpeä, hänen häpeä tai heidän häpeä. Ymmärrettävä myös mikä on sinun vastuu, hänen vastuu tai heidän vastuu. Mikä kuuluu sinulle, se kuuluu sinulle. Ei siis ole tarpeellista ottaa hänen tai heidän vastuuta tai häpeää itselleen. Häpeä etsii häpeää. Iske kiinni kuin sika limppuun. Häpeä ei ole kenenkään kaveri. Positiivista häpeää ei olekaan. Sinä saatat aktivoida omalla voimalla tai rohkeudella toisen häpeää, mitä hän ei ole käsitellyt. Minkä hän häpeän kärsimyksen äärellä mielellään heittää sinulle. ÄLÄ OTA KOPPIA. Pysy omassa voimassa, ymmärrä omaa vastuusi ja ole myötätuntoinen.
* Kun olet osannut käsitellä omaa häpeää, mistä se on tullut ja miksi. ( Jos et itse osaa löytää oikeita työvälineitä tähän, pyydä apua. Sitä saat aivan varmasti. Sillä et ole yksin). Sen jälkeen sinulla on ihan eri keinot olla yhteydessä omaan itseesi, omalla rohkeudella ja täydellä sydämellä. Osaat olla empaattinen ja myötätuntoinen, toisella tavalla kuin ennen. Osaat ymmärtää, mikä on empatian ja sympatian ero, häpeän ja syyllisyyden ero. Osaat ymmärtää, mitkä vievät sinua eteenpäin ja mitkä pitävät sinua siinä missä oletkin paikallaan, jumissa.
* Sen jälkeen, olet valmis pohtimaan syvemmin muutamia asioita liittyen ihmissuhteisiin. Aloitetaan, tässä on minun omat oivallukset omalta matkaltani. Sieltä, missä luulin olevan jotenkin vääränlainen ja epänormaali. Sillä haastavia ihmissuhteita mielestäni minulle annettiin liikaakin……
* Kun ymmärsin olevani erityisherkkä feminiini, oivalsin miksi maskuliiniset ihmiset saavat minun pienentämään itseäni. En luottanut omaan voimaan, en luottanut omaan rohkeuteen enkä luottanut itseeni, että olen riittävä juuri tällaisena kuin olen. Eli minusta ei tarvitse tulla maskuliinista, saan olla herkkä ja sielukas.
* Kuulua joukkoon ja sopeutua joukkoon, ovat kaksi aivan eri asiaa. Kun minulla oli jatkuva tunne itsestäni etten riitä, varsinkin itselleni tärkeiden ihmisten äärellä, tein jatkuvaa sopeutumista. Erilaisin menetelmin ( miellyttäen, alistuen jne). VIETÄ AIKAASI VAIN niiden joukossa, minne voit kuulua. Näin sinun ei tarvitse sopeutua. Pysyt omassa voimassa ja rohkeudessa, yhteydessä itseen.
* Pyri olemaan siellä, missä viihdyt. Saat hyvää energiaa ja annat hyvää takaisin. Kun olet sinulle väärässä seurassa, hyvän on vaikea kiertää. Kenellekään. Siellä on vain tukoksia toisen perään, heikkoa happea ja ahdistusta. Väärää energiaa, minkä mahdollisesti sitten itse kohdistaa toiselle väärällä tavalla. Turhaan. Ja häpeä kiittää.
* Kuuntele omaa intuitiota, kehoa, alitajuntaa ja sydäntäsi. Uskalla tehdä ajoissa muutoksia ajatuksiin ja tekoihin. Konkreettisia muutoksia, irtiottoa. Läsnäolo mikä saa sinut voimaan henkisesti että fyysisesti huonosti, kertoo sinulle paljon. Ole rohkea ja kuuntele, viisaasti. Rakkaudella.
* Kiitä kaikkia ihmissuhteita. Kiitä kaikkia ihmisiä, keitä kohtaat elämässäsi. Heillä jokaisella on merkitys, miksi juuri hän osui tiellesi tai miksi juuri hän on sinun läheisesi. Sinulle rakas ja tärkeä. Erityisesti ne suhteet, mitä sinä koet haasteellisemmaksi ovat niitä, mistä sinun tulisi olla erityisen kiitollinen. Hassua eikö olekin? Mutta he ovat sinun opettajia, he osoittavat sinulle sellaista, mitä et ole vielä uskaltanut kohdata itsessäsi. He asettavat sinut lopulta peilin eteen, uskallat ja osaat kääntää katseen itseen ja alat löytämään vastauksia että voimaan paremmin. Sinä päätät ja valitset, miten heihin suhtaudut. Mutta muista, kiitollisuus lisää positiivisuutta ja iloa, katkeruus lisää negatiivisuutta ja surua.
* Joskus on vain niin, että jokin sinulle hyvin rakas tai tärkeä ihmissuhde on tullut tilaan, missä et vain voi hyvin. Et osaa olla sellainen kuin olet, et kohtaa empatiaa tai rakkautta sellaisena kuin se sinulle olisi hyväksi. Siinä kohtaan on uskallettava tehdä päätös, mikä palauttaa tasapainon kehoon, mieleen ja sieluun. Silloin on uskallettava olla rohkea, pelosta huolimatta ajateltava omaa elämää ja hyvinvointia. Lähdettyä sellaisen ihmissuhteen äärestä, saa uuden näkökulman koko suhteeseen ja oppii ymmärtämään, miksi. Ja löytää sisältä myötätuntoa että empatiaa, myös rakkautta millä voi aloitta siten anteeksiannon. Tämä viimeinen oivallus on minulle ollut kaikkein vaikein. Olen joutunut luopumaan ihmissuhteista, mistä kannan sisälläni surua että vapauden tunnetta. Minun on ollut tärkeää opetella anteeksiantoa, myönnän yhä opettelen. Matka jatkuu siis…..
* Nämä ovat oivalluksia matkaltani minusta minuun- omaan itseeni, rohkeasti ja rakkaudella. En väitä näiden olevan oikeita kaikille tai niitä ainoita, mitä olisi hyvä lukea. Pyydän kuitenkin lue, pysähdy ja pohdi. Ehkä siellä jokin resonoi sinua liikahtamaan jonnekin, mistä löydät omia vastauksia ja oivalluksia. Auttamaan sinua eteenpäin polulla kohti sinne, missä on sinulle merkityksellisiä ihmissuhteita ja asioita.

Author


Avatar