blogi, Uncategorized

Kesä, keho ja armollisuus

Ota hetki aikaa ja lue tämä blogi kirjoitukseni. Pyydän sinua miettimään, mitä ajattelet omasta kehostasi ja miten sinun ajatukset elävät eri vuodenaikojen kanssa. Mieti, mitä kaikkea sinun omat ajatukset sinulle kuiskii ja milloin niiden kanssa on raskainta elää. Kirjotan oman osuuteni mielestäni, päätöksistä ja oivalluksista.

Olen 44-vuotias, 3 lapsen äiti. Vartalo on kestänyt 3 raskautta, venymiset ja paukkumiset kilojen tullessa ja niiden poistuessa. Myös imetys on jättänyt oman osansa kehooni. Lisäksi en ole enää nuori neiti, ihon kimmoisuus on erilaista. Ihomuutokset, maksaläiskät, hormoonivaihtelut, appelsiini-iho ja raskausarvet ovat tulleet jäädäkseen. Vaikka kuinka niitä vastaan taistelisin…..

Näitä tosiasioita luettelen itselleni peilin edessä niinä päivinä, kun se kuuluisa ruoska ruoskii ja kovaa. Yritän selittää itselleni kaikki faktat mitkä ovat olemassa, antaa siis armollisuutta itselleni. Olen tehnyt tästä syystä vuosia valokuvaterapiaa, itse ottamia kuvia että ammattivalokuvaajan. Onneksi olen. Sillä nyt kun mieleni on tervehtynyt omassa kasvutarinassa, olen tehnyt muistojen matkaa kuviini ja katsonut niitä uusin silmin. Olen todennut yhden hyvin merkittävän asian. Kirjoitan sen tähän:

Kun mieli on halunnut ruokkia voimakasta alitajuntaani että aivojani uskomaan olevani kamalan näköinen peilin edessä, saanut minut huokaisemaan kunpa kuva näyttäisi erilaiselta ja kunpa saisin fiksattua tuota ja tuota kohtaa, EI OLE OLLUT MITÄÄN VÄLIÄ olenko ollut minkä ikäinen, raskaana tai ei raskaana, onko painoa ollut enemmän vai vähemmän, kiinteämpi vai löysempi. Itse asiassa, olen ollut vähempi tyytyväinen ollessani todella laiha, koska koin naisellisuuden puutetta. Eli olen todennut itselleni ääneen sen, että MINUN AJATUKSET OVAT NE, MITKÄ TEKEVÄT MINUSTA VÄÄRÄNLAISEN peilin edessä.

Olen tehnyt töitä itseni hyväksymisen suhteen kauan. Löytänyt syitä, miksi se on ollut niin vaikeaa. Se on ollut minulle tärkeää, jotta ymmärrän. Jotta voin voida paremmin ja tehdä tarvittavia muutoksia. Viimeisin vuosi on ollut hienoin, upeita edistysaskelia on jo otettuna! Heikkoja hetkiä on ollut myös ja niitä tulee tulevaisuudessakin. Tiedän sen, onneksi ne häviävät yhä nopeammin ja ilmestyvät yhä harvemmin. Yksi syy mikä minua ajaa kohta parempaa ajattelua on, että tahdon olla nyt parempi esimerkki lapsilleni itsensä hyväksymisessä. Armollisuudessa. Siitä miten itsekriittisyydestä voi parantua. Arvostelua voi vähentää, lopettaakin. Itsensä että muiden.

Pieni ehdotus sinulle

Koska on kesä, ajattelin ehdottaa yhtä asiaa. Tämä vuodenaika on minulle ollut se kaikkein vaikein. Lämmin sää ja kesävaatteet. Enempi esillä paljasta pintaa omasta kehosta eikä sitä ole ollut ( ole vieläkään) aina helppo katsoa. Ja varsinkaan välttyä vertailemasta sitä muiden vartaloihin. Tiedät, että olen kirjoittanut täällä oman kehoni sairastumisesta ja siitä, miten sitä olen pala palalta parantanut. Ja siksi haluan rakastaa itseäni yhä enemmän, olla ylpeä omasta kehostani. Onhan se palvellut minua kauan ja hyvin. Ei ole kehoni syy etten minä osannut kunnioittaa sitä. Olen keholle tämän kaiken velkaa.

Pyydän nyt sinuakin seisomaan peilin edessä ja kuuntelemaan mitä kaikkea se mielesi sinulle kuiskii. Mieti sitten miten tärkeä sinun oma kehosi on, miten paljon sen avulla teet päivittäisi asioitasi. Ja olisiko aika vaihtaa äänensävy ja näkökulmaa? Jos sinulla on haastetta tässä, oletko miettinyt valokuvaterapiaa esimerkiksi? Tule sinäkin mukaan #minutitsensäkanssa ajatteluun, ole valmis muuttamaan tapaasi ajatella ja oppia ajattelemaan itsestäsi toisin. Rakkaudella ja ylpeydellä. Ehkä sinä et tarvitse tsemppausta, olet oman matkasi jo taivaltanut tässä asiassa tai ehkei sinulla ole koskaan suurempaa ongelmaa ollutkaan. Ehkä lähelläsi on joku, kuka tarvitsee. Olisitko häntä varten siinä tukena ja kannustamassa?

Oivallus:
Palaan takaisin niihin faktoihin, olen 3 lapsen äiti ja 44 -vuotias. Olen ylpeä omasta kehostani, tehnyt sille lupauksia pitää parempaa huolta. Rakastaa ja kunnioittaa. Nauttia siitä ja olla naisellinen. Vaikka mieli hikoileekin tässä kohtaa lujaa huutaen, et voi olla tosissasi! Katso nyt peiliin hyvä nainen. Niin, niin minä teen ja hymyilen. Yhä enemmän, yhä iloisemmin. Kiitän kehoani kaikesta mitä se on joutunut ajatuksieni takia kärsimään ja aion tehdä parhaani tarjoamalla läjän rakkautta, kunnioitusta ja erittäin kaunista puhetta ja hempeitä ajatuksia.

Your strength is your own belief

Author


Avatar